Taalkeuze

Home > Care Series

Care
Series

Voorkom irritatie en schuurplekken

Care
Series

Voorkom irritatie en schuurplekken

Schuurplekken behandelen met chamois crème

Schuurplekken op de huid zijn erg vervelend maar komen bij veel sporters voor, met name bij duursporters zoals fietsers en lopers. Met een goede anti-frictie-crème of zadelpijn-zalf, ook wel chamois creme genoemd, is een geïrriteerde en branderige huid verleden tijd.

De producten uit deze collectie

sportsbalm-anti-friction-balm-chamois-creme-1

Anti friction balm

De Sportsbalm Anti Friction Balm is bij uitstek geschikt als balsem tegen zadelpijn en anti-frictie-balsem bij lange trainingssessies, zeker als het vochtig weer is. De balsem vormt namelijk een ademend maar waterbestendig laagje op je huid, dat lang werkzaam blijft.

 14,95
sportsbalm-anti-friction-cream-chamois-creme-1

Anti friction cream

De Sportsbalm Anti Friction Cream trekt daarentegen sneller in de huid en is vooral verzorgend en herstellend. Door de samenstelling is deze crème ook erg geschikt voor de droge en gevoelige huid. Het voordeel van dit product is bovendien: je kunt deze chamois crème ook aanbrengen ná een sportsessie, om je schrale huid te verzorgen en verzachten.

 14,95

Hoe kun je schuurplekken voorkomen?

Schuurplekken voorkomen staat bij menig sporter hoog op het prioriteitenlijstje. Gelukkig kunnen wij jou hierbij helpen! Lees het in onze blog.

Lees verder

Sportsbalm Care Series

Wanneer anti-schuur-crème gebruiken?

Chamois crème, ook wel anti schuurplekken crème genoemd, aanbrengen doe je in eerste instantie ter voorkoming van schuurplekken. Sporten kan immers heerlijk zijn, míts het zonder irritatie, pijn en huidproblemen gebeurt. Sportsbalm Anti Friction producten zijn chamois crèmes voor dames en heren en zullen je trainingssessies een stuk plezieriger en effectiever maken!

Geschikt voor iedere sport

Crème tegen schuurplekken kun je gebruiken bij iedere sport waarbij je huid tegen iets aanschuurt. Bij bijvoorbeeld hardlopen kan dat een ander stuk huid zijn zoals je dijbenen die tegen elkaar aanschuren. Het kan echter ook zijn dat je huid tegen je kleding aanschuurt, zoals je broek. Zeker bij fietsen is dit vaak het geval en kan het schuren van de fietsbroek vervelende huidirritaties opleveren. Naarmate je langer fietst en meer zweet wordt deze schraalheid alleen maar erger. Bij wielrennen is een goede zadelpijn zalf daarom onmisbaar, zeker op lange tochten.

Chamois crème: hoe gebruiken sporters het?

Iedere sporter kent het gevoel van schuurplekken en wil dit graag voorkomen. Helaas krijg je met name bij fietsen en hardlopen vroeg of laat te maken met dit vervelende branderige verschijnsel. Lopers en fietsers vragen zich daarom vaak af: hoe kan ik schuurplekken op bovenbenen en billen voorkomen? De Sportsbalm care producten helpen je hierbij.

“In een tijdrit telt ieder klein detail. Het gevoel op de fiets moet perfect zijn. Comfortabel op het zadel zitten is hierin essentieel.”

 

Tom Dumoulin

Toch liever iets voor je spieren?

Zoek je juist een massageolie om je spieren mee voor te bereiden en zo een betere inspanning te leveren? Bekijk dan onze Sportsbalm Performance series!

Performance series
Close menu