Taalkeuze

Home > Je spieren verzorgen als een pro

Je spieren verzorgen als een pro

sportsbalm-team-jumbo-visma-sportcreme

Het blijft indrukwekkend: onze wielrenners slagen erin hun spieren het hele jaar in vorm te houden, dag na dag! Hoe doen ze dat toch? Team Jumbo-Visma is als wielerploeg in de UCI WorldTour verplicht om in elk van de tientallen wedstrijden van deze wereldcompetitie een team van topwielrenners te laten rijden. Toppers als Primoz Roglic, Wout van Aert en Tom Dumoulin rijden een groot deel van deze koersen, wat trouwens niet alleen het maximale vraagt van hun spieren, maar ook van hun zitvlak. Welke producten helpen om hun spieren en huid optimaal te verzorgen en herstellen? Lees verder!

Piekbelasting 

Neem bijvoorbeeld een tocht als de Tour de France: deze duurt drie epische weken, waarin er slechts twee rustdagen zijn. Het lijkt een bovenmenselijke prestatie, maar onze renners slagen erin om iedere dag weer de fiets op te klimmen en het maximale eruit te halen. Sommige van die ritten vragen extra veel van de renners, zoals bergetappes en individuele tijdritten. De gemiddelde snelheid van de rondes wordt met de jaren steeds hoger, dus de belasting op de spieren van de renners ook. Bij zo’n intensieve spierbelasting gebeuren er een aantal dingen. Ten eerste ontstaan er hele kleine scheurtjes in je spieren. Ook hopen er afvalstoffen in je spieren op en hebben ze door de activiteit extra veel zuurstof nodig. Dit alles zorgt voor pijnlijke, vermoeide spieren. 

Uitgebalanceerde routine 

Maar hoe zorgen onze jongens ervoor dat ze, na een zware dag in de pedalen, de volgende dag weer in topconditie zijn? Dat doen ze door middel van een zorgvuldig gebalanceerde verzorgingsroutine. Sommige onderdelen daarvan liggen voor de hand, zoals volop hydrateren, voldoende en kwalitatief goed eten, zich laten masseren en voldoende rusten (er zijn zelfs verhalen bekend van Tourwinnaars die zich door ploeggenoten naar hun hotelkamer lieten dragen). Maar alléén eten, drinken en rust is voor onze kampioenen niet genoeg om de volgende dag weer sterk bij de start te staan. 

Optimaal spierherstel 

Om zwaar belaste, stijve en gevoelige spieren weer soepel te maken en hun kracht te herstellen, brengen onze wielrenners na het fietsen Sportsbalm Recovery Cream aan. Deze lotion verfrist, verkoelt en kalmeert het gevoel en spanning en dringt diep door in belaste spieren en stimuleert daar de bloedsomloop. Hierdoor herstellen de scheurtjes in de spiervezels beter en worden afvalstoffen sneller uit de spieren afgevoerd. Tegelijkertijd houdt het actieve ingrediënt paardenkastanje de bloedvaten sterk en soepel en gaat zo vochtophoping tegen. De Recovery Cream is dankzij aloë vera bovendien hydraterend, verkwikkend en verzorgend voor de huid. Sport jij ook geregeld? Door deze lotion na iedere trainingssessie of wedstrijd aan te brengen zorg je voor optimaal spierherstel, voor de beste prestaties!

Het belang van comfort 

Over verzorging gesproken, het zijn niet alleen de spieren die tijdens intensieve fietstochten belast worden, maar ook de huid. Als de huid van een wielrenner langs zijn fietsbroek schuurt loopt hij het risico om een geïrriteerde, branderige huid te krijgen, zeker bij lange en zware inspanningen. Dat is niet alleen pijnlijk en oncomfortabel, maar zit ook een optimale prestatie in de weg. In het eindklassement kan het om seconden gaan, dus iedere procent dat je makkelijker kan fietsen helpt. Hierbij kunnen de juiste producten het verschil maken. 

Geen geschuur

Om hun huid te beschermen gebruiken wielrenners daarom Anti Friction Balm of Anti Friction Cream. De Anti Friction Balm beschermt onder andere het zitvlak en de liezen tegen schuurplekken en is waterbestendig. Hierdoor is dit product heel geschikt voor lange ritten waarbij je veel zweet of als het regent. De Anti Friction Cream is in het bijzonder geschikt voor de droge en gevoelige huid. Net als de balsem beschermt de crème de huid tegen schuurplekken. Het verschil is dat deze crème in de huid trekt en daarnaast ook gericht is op huidherstel. Bij beide producten is het resultaat een beter beschermde en minder geïrriteerde huid. Onmisbare producten bij het wielrennen dus. Zo haal je de eindstreep!

Bekijk hier de producten voor spierherstel en huidbescherming van Sportsbalm!

 

Close menu